Chcete mít jasno, zda to bude ON nebo ONA?

6Kdysi mohli ženy jen hádat, zda čekají chlapečka nebo holčičku. Pohlaví miminka se odhadovalo podle tvaru bříška či toho, jak těhulka vypadala. Při porodu tak bylo o překvapení postaráno.
Dnes je to všechno jinak. Budoucí maminky si mohou dát pohlaví miminka zjistit velmi brzy. Přesto, že většina žen si přeje vědět pohlaví miminka předem, některé to vědět nechtějí. Tak co je lepší?

Proč vědět? Otázka, zda to bude chlapeček nebo holčička, je jedna z prvních, která víří v hlavě budoucí rodiče hned po zjištění těhotenství. Poznání pohlaví miminka usnadní přípravu výbavičky, výběr jména, rodiče se mohou přimlouvat svému miminku jménem již během dětský nábytek těhotenství. Při porodu pak nejsou rodiče zaskočeni, ale vědí, koho očekávají. Obzvláště, pokud již rodiče mají doma nějaké děťátko, jsou zvědaví, zda jim přibude holčička nebo kluk.

Jedno z největších překvapení v životě může být i to, zda se ve vašem bříšku celých devět měsíců těhotenství skrývalo holčička nebo chlapeček. Při porodu se poprvé zvítal se svým „utajeným“ mrňouskem a zažijete skutečně ohromné ​​překvapení. Obzvláště při prvním děťátku, kdy většině rodičů na pohlaví dětský nábytek děťátka až tak nezáleží, může být hezké nechat si tuto otázku až do porodu otevřenou.

Nicméně nevýhodou je, že výbavičku si dětský dřevěný nábytek musíte chystat spíše v neutrálních barvách, typicky dívčí věcičky by se pro chlapečka nehodily a naopak, typicky chlapecké věci by zase nebyly vhodné pro chlapečka. I kočárek se obvykle v tomto případě volí neutrální.

Musíte si také přichystat dívčí i chlapecké jméno pro děťátko a děťátku v bříšku se přimlouvat neutrální, tedy ne jménem. Ačkoli nevědět pohlaví děťátka dětský dřevěný nábytek před narozením se zdá být „nepraktické“, stále jsou rodiče, kteří si navzdory možnostem přejí být překvapeni.
Osobní trenérka byla online: Těhotenství není nemoc, pohyb je důležitý

V dnešní době je běžné, že si rodiče přejí vědět pohlaví svého miminka předem. Pokud se to nepodaří při klasickém ultrazvukovém vyšetření, mohou si nechat udělat 3D nebo 4D ultrazvuk. Pohlaví miminka se dá zjistit prakticky již kolem 12. týdne těhotenství. Dnes existují i ​​speciální dětský dřevěný nábytek testy, které určí pohlaví miminka již cca od 10. týdne těhotenství. Vždy je však třeba brát v úvahu i možné odchylky – někdy se prostě technika „sekne“ a namísto potvrzeného děvčátka se narodí chlapeček, či naopak.

Napsat komentář